Goed van start met mager vlees

Na de feesten behoefte aan wat lichtere kost? Renmans heeft een heel gamma mager vlees, zowel voor op de boterham als de hoofdmaaltijd. Niet alleen het ‘wit vlees’ of gevogelte is mager. Tal van andere vleessoorten zijn gezond, licht én lekker. Ontdek in januari dus zeker ons mager vlees in promotie!

 
 
 
 
 
 
Mager vlees
 
 
 
 
 
 

Voel je kiplekker met gevogelte

Met gevogelte op de boterham of je bord zit je altijd goed. Het bevat veel eiwitten, proteïne en weinig verzadigde vetten. Het gamma varieert van een hele braadkip tot kippenborstfilet, kippenwit met of zonder kruiden, tot kalkoen, worsten, soepballetjes en nog veel meer. Een lekkere braadkip heeft een krokant vel, maar mals en sappig vlees. Je moet de gaartijd dus goed in de gaten houden. Tip van de chef: als je de kip omhooghoudt en er druipt doorzichtig jus af (en geen roze), dan is de kip gaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mager beleg

Ham (alle soorten), rosbief, kipfilet, filet americain… Dat is slechts een kleine greep uit het aanbod van mager beleg, bij Renmans altijd zonder kleur- , geur- , of bewaarmiddelen. Je beenhouwer geeft je graag meer advies. Aanrader: onze heerlijke Italiaanse ham heeft tien maanden rustig kunnen drogen, de rand rondom de hesp hebben we weggehaald voor een uitzonderlijke zachte en ronde smaak. Ook lekker in een salade! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In de oven of de pan

Rundvlees is meestal mager vlees. Het bekendste runderras in ons land is het Belgisch Witblauw. De billen bevatten zeer veel vlees en het ras wordt daarom ook vaak dikbil genoemd. Het vlees is mager (slechts 2% vet) en zeer mals met fijne spiervezels. Ook een magere biefstuk, een filet puur en rosbief bevatten minder dan 3 g vet per 100 g vlees. In promotie van 17 to 23 januari: chateaubriand (ook wel dikke bil, groothoofd of filet d’Anvers genoemd) is zeer mager en mals rundsvlees.