"Vlees zit in je bloed"

Gemotiveerde mensen opleiden is een van onze grootste troeven. Stijn kwam bij Renmans aankloppen omdat hij 'in het vlees' wilde werken. Voorkennis of ervaring had hij niet. Maar als je uit het juiste hout gesneden bent, gaan we graag samen aan de slag.

 
 
 

Met de paplepel

“Mijn vader en oom hebben altijd in het vlees gewerkt – mijn vader trouwens als adjunct bij Renmans. Wanneer hij de winkel moest afsluiten, ging ik hem vaak halen met mijn moeder. Mijn grootouders hadden zelfs een groothandel in vlees. Zo werd ik al heel jong gefascineerd door de beenhouwerij. Ik ben er dus een beetje mee opgegroeid.

 
 
 

Begeleiding op de vloer

Toch zag ik er niet meteen mijn toekomst. Eerst heb ik een opleiding elektriciteit gevolgd, en heb enkele jaren in de bloemensector gewerkt. Daar was ik best tevreden, maar ergens bleef het vlees kriebelen…  Twee jaar geleden heb ik Renmans gecontacteerd. Ik kon er starten in een 32-urencontract, met een intensieve begeleiding on-the-job.

 

 
 
 

Familiale sfeer

Tijdens dat eerste jaar heb ik de stiel echt geleerd. Ik ben er volledig voor gegaan. Op eigen initiatief heb ik ook avondschool gevolgd om een diploma Slager-Spekslager te bekomen. Ik ben echt bij de basis begonnen en heb zo telkens meer dingen geleerd. Sinds januari ben ik adjunct-chef hier in de Renmans van Herzele. Twee jaar geleden kon ik bij wijze van spreken nog niets. Nu kan ik deze ‘familie’ niet meer missen.”