![Logo RENMANS x TOMATE-CERISE](/nfs/files/inline-images/TOMATE-CERISE-04.png)
Sophie van de blog Tomate Cerise keek in de werkplaats van een Renmans-beenhouwerij toe hoe worst wordt gemaakt. Daarna bereidde ze een One-potovengerecht met worst en februarigroenten.
![Photo de blogueuse Sophie](/nfs/files/inline-images/SOPHIE-04-04.png)
Hou jij van worst? Sophie is er gek op!
"Ik ben verzot op worst met stoemp, lekker Belgisch. De laatste tijd maak ik het mezelf iets makkelijker en bereid ik zoveel mogelijk maaltijden in de oven. Ik ben begonnen met groenten: knolrapen, wortels, courgettes... Persoonlijk vind ik dat in de oven bereide groenten meer smaak hebben."
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen | Bereidingstijd 15 min | Kooktijd 30 min + 15 min
4 worsten van varkens- en rundsgehakt
4 wortels
2 pastinaken
Een handvol spruitjes
Enkele champignons
500 g kleine aardappelen
3 sjalotten
1 teentje knoflook
Olijfolie
Zout en peper uit de molen
BEREIDING
Snij de wortels in schijfjes en doe ze in een ovenschotel. Voeg er de pastinaken, spruitjes, champignons, aardappels, sjalotten en knoflook aan toe. Giet er een scheutje olijfolie over.
![Plat avec légumes](/nfs/files/inline-images/IMG_3970.jpg)
Leg de worsten bovenop de schotel en plaats die gedurende 30 min in de oven op 180°C.
![Plat avec légumes et saucisses](/nfs/files/inline-images/IMG_3982.jpg)
Roer alle ingrediënten, draai de worsten om en schuif nog eens 15 min in de oven, dit keer op 150°C.
![Plat au four avec légumes et saucisses](/nfs/files/inline-images/IMG_3990.jpg)
![One pot Saucisses](/nfs/files/inline-images/KOLOMBEELD%20BOTTOM%202.jpg)
![One pot saucicces](/nfs/files/inline-images/KOLOMBEELD%20BOTTOM%203.jpg)
![One pot saucisses](/nfs/files/inline-images/KOLOMBEELD%20BOTTOM%201.jpg)
![Logo Renmans x Tomate-Cerise](/nfs/files/inline-images/TOMATE-CERISE-04_0.png)
Zelf voeg ik peper en zout pas op het laatste moment, in het bord toe. Dat geeft het geheel iets krokants en daar hou ik van ☺
Ziezo, klaar is Kees !☺
Smakelijk !