Strenge normen en controle

Hygiëne en voedselveiligheid zijn in ons vak uiteraard topprioriteit. We zijn er continu mee bezig. Strenge voorschriften, opleidingen, interne en externe controles, innovatieve systemen. Je kan bij ons - bij wijze van spreken - van de vloer eten.

 

Veiligheid voorop

Kwaliteit begint en eindigt met voedselveiligheid. Zeker wanneer het om vlees gaat. Iedere Renmans medewerker neemt zeer strenge hygiënenormen in acht. In de winkel nemen we een nieuwe handschoen voor iedere klant, en zelfs bij het wisselen van vlees naar gevogelte. Daar gebruiken we trouwens ook verschillende vorken en snijplanken voor.

 

Strikte hygiëne

Bij het bereiden en hanteren van gehakt in het atelier dragen we altijd een mondmasker en handschoenen. Gedetailleerde reinigings- en ontsmettingsplannen worden tot in de puntjes opgevolgd en gecontroleerd. Kortom, hygiëne staat centraal, tot aan het afrekenen toe, via een volledig contactvrij kassasysteem.

 

Controle intern en extern

Naast de strenge voorschriften die in elk atelier door de chef worden bewaakt, neemt onze interne kwaliteitsdienst dagelijks stalen in de toonbanken over het hele land. Ook Quality Partner, een onafhankelijk erkend controlelabo, voert onaangekondigde controles en analyses uit. Die zijn trouwens even streng als  de controles van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).