"We vinden elkaar blindelings"

Gert uit Eke legde een traject af dat geen uitzondering is: veel van onze jobstudenten worden vaste medewerkers. Ze krijgen de smaak van de beenhouwerij te pakken, worden deel van de familie en kunnen die niet meer missen.

 

Een stiel leren

“Meer dan 20 jaar geleden ben ik als zaterdaghulp begonnen bij Renmans in Deinze. Mijn broer werkte er ook al, en van hem hoorde ik goeie dingen. Je krijgt hier nog de kans om de stiel aan te leren: wij gebruiken een leerjongen of -meisje niet om de vervelende karweitjes op te knappen. Je leert werken met vers vlees, snijden en uitbenen, ook al wordt er vandaag al veel ‘per kwartier’ geleverd.

 

Klantenbinding

Door de jaren heb ik wel wat zien veranderen, maar één ding niet: een tevreden klant is altijd het hoofddoel. Dat streven moet in je bloed zitten, anders moet je een ander beroep kiezen. Zo zullen we op het laatste moment nog dingen klaarmaken om de kant op zijn wenken te bedienen: nog snel een filet marineren, een biefstuk op een bepaalde manier versnijden, een paar brochettes maken…

 

Hecht team

Elk complimentje geeft je nieuwe energie om ervoor te blijven gaan. Ook typerend voor Renmans is de loyaliteit tussen werkgever en werknemers, en tussen de collega's onderling. Ik kon dichter bij huis gaan werken, maar ons team werkt hier al vele jaren zo goed samen, dat ik voor hen heb gekozen. We vinden elkaar intussen blindelings. Schrijf maar op, ik wil hier mijn pensioen vieren!"