BBQ • Wistjedat

 

Breng je zomer op smaak met onze barbecue tips and tricks

 

 

 
 

?Wikkel na het bakken het vlees in aluminiumfolie om het te laten rusten

Wist je dat de kerntemperatuur van het vlees nog een paar graden stijgt nadat je het van de rooster haalt? Laat het vlees nog even rusten, zodat de sappen zich gelijkmatig verspreiden. Voorzie hiervoor altijd een plek waar minder kolen liggen.

? Een halve citroen is ideaal om je rooster mee te ontsmetten

Barbecue, dat is het goede leven. Langsgaan bij de vakman en kiezen uit het grootste barbecue-assortiment. Nadien gezellig de benen onder tafel schuiven en genieten van een glaasje en een babbel. Terwijl je heerlijk chillt en grillt, krijgt de hele buurt het water in de mond. Voor je het weet schuift iedereen mee aan tafel! Renmans brengt graag jouw zomer op smaak!

? Het rooster inwrijven met olie vermijdt dat het vlees blijft plakken

Wrijf het rooster in met olie om te vermijden dat het vlees en de vis aan de rooster blijven kleven.

? Met een beetje water op de kolen kan je open vlammen wegnemen

Je blijft met vuur spelen, dus is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. Daarom houd je best altijd een waterflesje in de buurt om eventuele vlammen te doven

? Sluit zoveel mogelijk het deksel. Dit zorgt voor circulatie van de warmte en maakt het vlees malser!

Sluit zoveel mogelijk het deksel van je barbecue. Dat vermijdt vlammen, zorgt voor circulatie van de warmte en maakt het vlees malser.

? Een halve ui is ideaal om tussendoor je rooster te ontsmetten

Gebruik een halve ui om je rooster tussen twee gerechten eventjes te ontsmetten. Heel eenvoudig en handig.
 
 
 

Laat je inspireren