Maaltijdsoepen

Een stevige maaltijdsoep, wie lust er geen pap van? Iedereen kent tomatensoep met balletjes, maar wist je dat er veel andere soorten vlees perfect zijn voor een heerlijke maaltijdsoep? Ook handig met restjes vlees. Plus: je hebt een volwaardige maaltijd

 
 
Photo de soupes-repas

 

 
 


Soepvlees

Allereerst is er natuurlijk ons soepvlees, verkrijgbaar met of zonder been. De liefhebbers van een smakelijke stoofschotel verkiezen ons soepvlees met been voor de extra smaak. Het soepvlees zonder been is de perfecte keuze om eens lekker te kokerellen. Het vlees komt volledig tot zijn recht in pruttelende stoofschotels en hartverwarmende soepen.

 
 


Met een twist

Daarnaast kan je aan de slag met een heleboel vlees voor een lekkere volle maaltijdsoep. Denk aan rumsteak in dunne reepjes of spek of ham. Tip: keg de reepjes twee minuten onder de grill en laat ze uitlekken op keukenpapier. Ook kip is een zeer dankbaar product voor maaltijdsoep. Bovendien creëer je een oosters tintje met kerriepoeder en currypasta’s, citroengras, koriander en sojasaus, of een mediterrane touch met oregano en rozemarijn

 
 


Heerlijke klassiekers

Voor een hutsepotsoep met varkensribbetjes snij je de ribbetjes los en laat ze even kleuren in een pan met boter. Nog een klassieker? Erwtensoep met rookworst: heerlijk na een herfstwandeling! Snij de worsten in stukken en bak ze ook rondom even aan. Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon voor een maaltijdsoep. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 ml per persoon.