Terug naar school met de lekkerste lunch

Terug naar school

Daar rinkelt weer de schoolbel, en daarmee de vraag: wat gaat er mee in de brooddoos? Hoe zorg je voor lekkere en gezonde lunch, een flinke portie energie om de hele dag te spelen en te leren? We geven je graag enkele simpele tips die niet veel tijd kosten, én die van de lunchpauze een succes maken.

Goed belegd

Als beleg is onze boterhamworst al jarenlang de absolute favoriet van kinderen én volwassenen, naast de klassieke toppers als gekookte ham, salami, bereide américain, vleessalade, enzovoort. Ook de Mickey worstjes, mini-gevogelte kookworstjes, mogen niet ontbreken in de boterhamdoos. Die zijn superzacht van smaak, bovendien mager en zorgen voor net dat beetje extra plezier bij de lunchpauze. 

Varieer eens de vorm

Zo zijn mager vlees als kalkoen- en kipfilet ideaal om wraps te maken. Samen met wat roomkaas en een blaadje sla en enkele worteltjes, de boterham gewoon oprollen en in schijfjes snijden. Nog een tip: koekjes- en taartvormen zijn heel handig om boterhammen een pak leuker te maken, en je kan ze speels afwerken met wat fruit of groenten. 

Verandering van spijs doet eten

Als je oogappel elke dag dezelfde boterhammen in zijn doosje vindt, moet je niet verbaasd zijn dat die er ’s avonds nog onaangeroerd inzitten. Probeer dus zowel naar inhoud als vorm een beetje te variëren, en dat kan eigenlijk heel makkelijk.