Op kamp met de Chiro

Net zoals de meeste jeugdbewegingen trekt Chiro Jokido elk jaar 10 dagen op kamp. Niet toevallig zoeken ze dan steevast een Renmans in de buurt. ‘Omwille van de kwaliteit, de service én de prijs’, zeggen de kookmoeders.

 
 
 

Variatie

Meer dan 50 kinderen en jongeren die ravotten in de open lucht: dat wekt de eetlust op. “En of! Daarom dat we voedzame dingen op tafel zetten, de energie moet weer aangevuld”, zegt Jolien, voor het eerst mee als kookmoeder. “We variëren volop, maar vlees is natuurlijk wel de favoriet van onze kinderen: spek, hamburgers, worsten, … ook de ribbetjes vallen altijd in de smaak.”

 
 
 

One stop

Vandaag haalt het kookteam 50 stukken spek op. Jolien is alvast fan: “Eergisteren telefonisch besteld, vandaag staat alles netjes in doosjes klaar. Heel handig. De nabijheid van een supermarkt is natuurlijk ook meegenomen, zo hoeven we vaak maar één stop te maken voor het hele menu.”

 
 
 

Service

“Op kamp zoeken we altijd eerst een Renmans in de buurt: het vlees is altijd lekker vers, de service is super en je krijgt als jeugdbeweging flinke kortingen. De supermarkt is toch anders: je moet alles zelf uitrekenen, zit met verpakkingsafval, enzovoort. Hier worden onze zakjes zelfs tot aan de auto gedragen: wat wil je nog meer?”