Wat is hot op de grill?

Elk jaar duiken er wel nieuwe trends op in barbecueland. Feit is dat barbecueën - of buiten koken en eten in het algemeen – nog altijd in stijgende lijn zit. We gaan daarbij ook professioneler te werk. Met de juiste instrumenten, uitproberen van nieuwe smaken en technieken. Onze beenhouwer geeft je met plezier zijn tips en inspiratie mee! 

 

 

 

Bigger is better

Wat vlees betreft, merken we dat het best bijzonder mag zijn. Vlees met een verhaal aan. Grotere stukken ook. We durven al eens een ribeye, cote a l’os of rosbief op de grill te gooien, naast klassieke worsten en brochettes. Bij Renmans kan je kiezen in een haast onbeperkt gamma gemarineerde producten. Probeer zeker ook eens een streekproduct, zoals cervelaatworst of ovengebakken spek.

  

Entrecôte

Het loopt gesmeerd

Er is meer vraag naar speciale kruiden en specerijen met bijpassende marinades. Deze rubs – of ‘insmeersels’ - geven het vlees extra smaak. Probeer eens een mix van knoflook, zeezout en olie. We hebben ook meer aandacht voor het instrumentarium, van kerntemperatuurmeter tot apps die zeggen wanneer het vlees gaar is of gedraaid moet worden!


 

Brochette op de barbecue

Smoking is hot

Een smaakvolle trend op het gebied van barbecueën is het roken. Daarmee geef je een heerlijk twist aan je hamburger of andere producten. Je kan een rookhoutbakje of rookchips nat maken en rechtstreeks op de kolen strooien, of in aluminiumfolie op de houtskool leggen. Tot slot: ontdooi ingevroren vlees altijd rustig de dag ervoor in de koelkast. Zeker niet op een schoteltje in de zon! 

 

Vlees op de barbecue