Heerlijke herfstgerechten

Van de zalige zomer naar de huiverige herfst... dan maak je het binnen toch lekker warm en gezellig? Heerlijk genieten van een dampend stoofpotje na een stevige wandeling! Of liever samen rond een ovenschotel? Bovendien zijn enkele typische herfstproducten weer van de partij en hou je met onze herfstklassiekers je vitamines en weerstand op peil in de winter. 

 

 

Maak er een potje van

Stoofpotjes zijn hét herfstgerecht bij uitstek. Heerlijk met konijn, lamsvlees of gevogelte. Klassiekers als konijn met bier doen het nog steeds goed én zijn eenvoudig om te bereiden. Met puree of gefrituurde aardappelen erbij zit je helemaal goed. Wild leent zich uitermate goed voor een stoofpot, en laat dat nu net het seizoen zijn! Vraag je beenhouwer naar welk wild er in het aanbod zit, hij helpt je graag met alle tips en tricks.

Samen rond een schotel

Nog een hartverwarmend gerecht zijn ovenschotels. Niets zo gezellig als samen aan tafel rond een geurige, smakelijke ovenschotel. Erg veelzijdig ook, want je kan er alle kanten mee uit. Je kan ze op verschillende manieren bereiden met ons dagverse gehakt. Varieer naar hartenlust met bloemkool, prei, broccoli en kaassaus. Samen met puree, simpeler kan bijna niet! Ook hier kan je voor inspiratie en advies bij ons terecht.

Stampen maar

Preistoemp met graanmosterd en boerenbraadworst: overheerlijk. Of chipolata’s met stoep van spruitjes. Niets zo voedzaam als een echte stoemp met aardappelen, groenten en vlees. Profiteer ook van seizoensgroenten als champignons, pompoenen, rode kool of lekker fruit. Wil je liever een kant-en-klaar gerecht? Probeer dan zeker onze Tartiflette, een specialiteit uit de Franse Haute-Savoie op basis van aardappelen, ui en gerookt spek. Stevig, maar overheerlijk!
 

 

Herfst

Herstaanbod

Herstaanbod

Herstaanbod

Herstaanbod

Herstaanbod

Herstaanbod